Echtpaar Potma-Siemonsma 60 jaar getrouwd

HEINO – Het echtpaar Potma-Siemonsma uit Heino vierde onlangs het 60-jarig huwelijk. Burgemeester Dadema kwam bij Wim en Els Potma-Siemonsma langs om hen persoonlijk te feliciteren met deze mijlpaal.

Wim Potma werd in 1936 in Sneek geboren in een groot gezin. Zijn vader was schoenwinkelier. Wim genoot een gedegen opvoeding, met het Sneekermeer als speel-, sport- en vakantiegebied. In Groningen bezocht hij de HTS. Na de militaire dienst ging hij bij Philips in Eindhoven aan de slag.

Els Siemonsma is in de Wieringermeer geboren als helft van een tweeling en net als Wim in 1936. Ook zij maakte deel uit van een groot gezin. Zij vond werk bij de Keuringsdienst en was altijd druk met de handbalsport. Ze was scheidsrechter en trainster van een jeugdteam.

Wim en Els vonden na hun trouwen door de dan heersende woningnood onderdak in één klein kamertje in Eindhoven. Hier werd de eerste van hun drie kinderen geboren. Via Sneek en Zwolle streek het echtpaar uiteindelijk neer in Heino. Naast hun werkzaamheden werd de watersport niet vergeten. Ze gingen aan de slag met de bouw en verbouw van een sleepboot en even later ook met twee andere motorkruisers.

Els is nooit zonder sport geweest, maar is wel uitgeweken naar tennissen, handwerken en bridgen. Ook het begeleiden van peuters en bejaarden had lange tijd haar aandacht. Wim schilderde veel en was in de Salland-serie de schrijver van het boekje ‘Levensmiddelen’. Hij schrijft nog steeds artikeltjes, maar is tegenwoordig ook druk met het snijden van houten beeldjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.