Duo daagt uit: trotseer de trappen van Møn

WIJHE – Al jaren bezoeken ze een van de mooiste eilanden van Denemarken: Møn. Filmer Martijn Rondel en de Wijhese conceptdenker Irmgard Nieuwenhuis kennen er de weg en weten de mooiste plekken te vinden. Tijdens een filmproject ontstond ter plekke het idee om dit eiland met meerdere mensen te delen door een sportieve reis te organiseren. Het tweetal daagt iedereen uit om in juni de bijna vijfhonderd treden tellende langste trap van Denemarken te nemen.

Wanneer je richting de kliffen van Møn rijdt waan je je langzamerhand duizenden kilometers van huis. In werkelijkheid is de afstand tot Møn gemiddeld niet meer dan 700 km. Met een kristalheldere groenblauwe zee, het frisse groen van de bossen en de helderwitte krijtrotsen zou je denken dat je je op een tropische locatie bevindt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eilanders maar al te graag spreken over ‘Cool Caribbean’. En met dat ‘Cool’ valt het dan zeker wel mee… het eiland kent immers prachtige zomers met heel wat zonuren.

Naast een enorm natuurschoon is het gebied rondom de beroemde kliffen een walhalla voor de sportieve mens. Er zijn vele MTB-trajecten, trailrun-parcoursen en watersportactiviteiten. Daarbij is een van de grotere uitdagingen het nemen van de trappen, gelegen bij het interessante Geo-Centre. Met bijna vijfhonderd treden is dit de langste trap van Denemarken en een kuitenbijter voor eenieder die naar boven of beneden gaat. De beloning is zowel boven als beneden te vinden. Boven loopt het mooiste wandelpad van Denemarken met tientallen uitzichtpunten, beneden loop je direct langs de zee en kun je op zoek naar fossielen in steen die daar nog overal te vinden zijn. Dat de trappen een inspiratiebron zijn voor deze sportieve reis is dan ook geen verrassing.

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 juni staat er een vierdaagse, niet-commerciële reis op de planning. Iedereen die een goede basisconditie heeft kan hieraan meedoen. Voor de dertig deelnemers staan clinics, MTB-toertochten, trailruns, een beach-challenge en een hoge funfactor op de agenda! Bovendien verken je onder begeleiding van een ervaren trainer dit mooie eiland en word je uitgedaagd om je sportieve grenzen op te zoeken.

Meer info: staging2.trotseerdetrappen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.