De Zweef maatje te groot voor sportclub Lemele

LEMELE – Sportclub Lemele stond voor een heidens karwei. Medekoploper De Zweef een halt toeroepen. De bezoekers uit Nijverdal komen deze jaargang voor het eerst uit met een standaardelftal op de zaterdag en het debuut is opzienbarend. Het kan maar zo zijn dat het honderdjarig bestaan (oprichtingsdatum 15 juni 1920) wordt opgesierd met de titel.

Halverwege moet alleen Daarlerveen voorrang worden verleend, enkel op basis van doelsaldo. Qua resultaat kent de thuisploeg een hopeloze voorbereiding op de tweede competitiehelft, met fikse zaadpartijen tegen VSW (6-0) en Zalk (5-0). Gaan die zeperds doorwerken tegen De Zweef? Hoewel niet officieel bevestigd, moeten de staf van de thuisclub hebben gedacht: dit gaat vast niet goed. Arbiter Vos en vlaggenist De Haan. Een vos
en een haan, hmmm…, dat is vragen om problemen, misschien is het beter dat Henri Holsappel deze wedstrijd de honneurs waarneemt.

Hoe dan ook, het zal weinig verschil hebben gemaakt. De Zweef was een maatje te groot voor Lemele, iets dat halverwege het duel gonsde langs de lijn en tijdens de pauze in het clubhuis. Het strijd begon dramatisch. Na slechts enkele balomwentelingen lag de bal al achter Ruan Weelink, wiens eerste daad in de wedstrijd was de bal uit het net plukken. Nog voor de blauwwitte verdedigers in de gaten hadden wie pakt wie, penseelde Ruben Timmermans de Derbystar met microprecisie over Weelink tegen het nylon.

Van repareren kwam het nooit. De Nijverdallers zetten de equipe van Mats Timmerman het spreekwoordelijke mes op de keel. Lemele hapte naar lucht. Kwam niet toe aan voetballen. De 0-2 van Robbin van der Lely was een logisch gevolg van de krachtsverhouding op de kunstmat. Wat Timmerman tijdens de onderbreking letterlijk heeft gezegd is niet bekend, maar het zal geen pochen zijn geweest. Feit is wel dat de thuisclub ongemeen fel uit de kleedkamer kwamen. Op het randje. De Zweef begon te piepen, maar het is Vos die de grens bepaalt. Niemand anders.

Het lichte overwicht werd niet omgezet in klinkende munt. Integendeel. Eerste de beste tegenaanval. Wordt nog afgeslagen, maar Sven Kolkman pikt op, draait zich vrij en boem, 0-3. Na deze genadeklap wierp Lemele de handdoek. Nou ja, uitspelen, benen heel houden en volgende week beter. De Zweef vond het prima. Balletje ging van voet naar voet. Wedstrijd gespeeld. Klaar voor vandaag. In de eindfase mocht Daniël Jannink de score een nog beter aanzien geven, gezien vanuit Nijverdals perspectief, 0-4.

Sportclub Lemele reist zaterdag af naar Rijssen. Op sportcomplex het Opbroek is SV Rijssen de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

Stand 4E: Daarlerveen 13-32 (62-12), De Zweef 13-32 (33-11), Blauw Wit ’66 13-31, ATC ’65 13-28, GFC 12-24, Lemele 12-20, SVV ’56 13-20, Heracles 12-16, MVV ’69 12-13, Daarle 13-13, DRC ’12 13-10, Blauwwitters 13-8, sv Rijssen 12-7 en SC Rijssen 12-1.

Opstelling: Weelink; Pouw, Warmelink, Willems en Sander Kleinlugtenbeld; Dijk, Kersjes en Schottert (45. Bakhuis); De Lange (75. Lubbers), Remon Kleinlugtenbeld en Kleinjan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.