De Gouden Emmer is gezond bezig

HEINO – Dit voorjaar wil de Gouden Emmer uit Heino samen met de GGD een vignet behalen waarmee de basisschool zich officieel een Gezonde School mag noemen. In de praktijk is de Gouden Emmer dit al jaren. Op de basisschool wordt hard gewerkt aan het bevorderen van een gezonde leefstijl en is er veel aandacht voor gezonde voeding.

Er staan appelbomen rond de school en er zijn moestuintjes op het schoolplein waar de kinderen tomaten, groenten, kruiden en zonnebloemen zaaien. Drie dagen in de week krijgen alle leerlingen schoolfruit, er is aandacht voor gezond ontbijten en al voor het zevende jaar gaat groep 6 naar boer Jan (Overesch) om daar in hun eigen moestuin op duurzame wijze groenten te verbouwen. In maart komt er een kok in de klas om samen een gezonde maaltijd te bereiden. Bij activiteiten op school en festiviteiten wordt er sneller voor gekozen om geen snoep, maar juist schalen met tomaatjes, wortels, komkommers en druiven neer te zetten als gezonde snacks.

De Gouden Emmer is ervan overtuigd dat deze aanpak veel voordelen met zich meebrengt. Leerlingen die gezond zijn, zitten vaak ook lekkerder in hun vel en het draagt bij aan betere schoolprestaties. Ze leren op een duurzame manier om te gaan met de aarde en het klimaat en weten waar hun eten vandaan komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.