Home / Sallandcentraal / Cursus lokale politiek bij BurgerBelangen

Cursus lokale politiek bij BurgerBelangen

RAALTE – Voor iedereen met interesse in de lokale politiek en de gemeente Raalte start BurgerBelangen binnenkort weer met een introductiecursus gemeentepolitiek. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten waarin gekeken wordt hoe de politiek in de gemeente werkt. Hoe komen beslissingen tot stand? Wat gaat daaraan vooraf? En welke invloed kun je uitoefenen? Onderdelen die aan bod komen tijdens de cursus zijn onder andere de gemeentefinanciën, het sociaal domein, bestemmingsplannen en de praktijk van alledag van een gemeenteraadslid en wethouder.

De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met twee andere lokale partijen uit Ommen en Hellendoorn en is bedoeld voor inwoners uit deze drie gemeenten. De cursus kan een prima opstapje zijn naar meer politieke betrokkenheid en activiteit. De bijeenkomsten vinden eens per drie weken plaats. De cursus wordt voor de zomervakantie afgerond. Iedereen is welkom, maar BurgerBelangen roept vooral jongeren van 17 tot 25 jaar op om deel te nemen. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Voor meer informatie of opgave kan contact opgenomen worden met Ben Nijboer, fractievoorzitter van BurgerBelangen: fractie@burgerbelangenraalte.nl. Opgeven kan tot uiterlijk 31 januari 2020.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.