Burgemeester Dadema bezoekt 100-jarige inwoonster uit Raalte

RAALTE – Burgemeester Dadema is vrijdag op bezoek geweest bij Catharina Sluyter. De bewoonster van Zwanenwoerd vierde vrijdag haar honderdste verjaardag.

Mevrouw Sluyter werd in 1920 geboren in Rotterdam-West. Ze had één oudere zus. Op 15 januari 1941 trouwde ze met Pieter van der Voort en kregen ze twee dochters. De wijk waarin ze woonden werd in 1943 grotendeels gebombardeerd door de geallieerden, maar ze bleven gelukkig ongedeerd.

In 1971 kreeg haar man een baan in Groningen. Hij overleed in 1982. Catrien bleef aanvankelijk in Groningen wonen, maar toen zij een weduwnaar leerde kennen, is zij naar de Achterhoek verhuisd. Samen hebben ze nog vele goede jaren beleefd en veel gereisd. In 1996 zijn zij in de Weydeblick in Raalte komen wonen. Na een kort verblijf in de Hartkamp is hij overleden.

Catharina heeft inmiddels twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Sinds eind mei 2019 woont zij in Zwanenwoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.