Boerderijen in Nederland bedreigd in anonieme brief

FRIESLAND – Stichting Belangen Agrarysk Fryslân heeft namens de Nederlandse boeren aangifte gedaan tegen een dreigbrief die eind 2019 is binnengekomen. In de brief, die is ondertekend door vier afkortingen (mogelijk afgekorte namen) wordt gedreigd met sabotage en brandstichting als de boeren niet ophouden met hun acties.

“Wij gaan jullie arrogantie, ontkenning, onwil en terreur daarentegen niet met lede ogen aanzien. Als jullie niet inbinden wordt elke boerderij in 2020 een potentieel doelwit voor sabotage en zelfs brandstichting. Dan mobiliseren wij onze netwerken”, zo staat in de brief.
Volgens Stichting Belangen Agrarysk Frylân neemt de politie de bedreiging uiterst serieus en is er een vervolgonderzoek aangekondigd, waaronder ook forensisch onderzoek. “In 2019 was sprake van een toenemend aantal inbraken door (extremistische) organisaties op privéterreinen van boeren, waarbij zelfs stallen werden bezet, en vernielingen aangericht”, zo schrijven Stichting Belangen Agrarysk Fryslân en Team Agractie Nederland in een reactie. “Wij roepen alle agrarische bedrijven op waakzaam te zijn, indien mogelijk camera’s te installeren en toezicht in te stellen. Stel de wijkagent in uw regio op de hoogte van de dreiging. Indien u verdachte situaties ziet, meld het via de bekende netwerken. Daarnaast melden wij ons niet te laten intimideren en door te gaan met het verdedigen van onze belangen, waar nodig met (legale) acties, waar wij, volgens de grondwet, recht op hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.