Home / Sallandcentraal / Bijzonder theaterconcert voor mensen met gehoorbeperking

Bijzonder theaterconcert voor mensen met gehoorbeperking

DEVENTER – Op 9 en 16 februari brengen Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten in samenwerking met Theater Gnaffel het bijzondere theaterconcert Uilskuiken. Bij Uilskuiken kunnen kinderen en volwassenen, ook met een gehoorbeperking, genieten van een visueel spektakel met muziek, gesproken taal, poppenspelers met ondersteunende gebaren, een gebarentolk en een vrolijk verhaal.

Om dit allemaal mogelijk te maken werken de gezelschappen onder andere samen met gebarenexpert en influencer Bianca van der Horst en schrijver Mark Haayema. Haayema schreef het grappige en ontroerende verhaal van Uilskuiken op herkenbare klassieke melodieën en muziek van Henk van der Schalk. Tijdens het concert is er een gebarentolk aanwezig om het verhaal en de muziek te vertolken. Ook is er mobiele ringleiding.

Uilskuiken is er voor iedereen vanaf zes jaar. Online kunnen kinderen met behulp van filmpjes van Bianca van der Horst alvast de gebaren van het ‘Uilskuikenlied’ oefenen. Zo kan iedereen tijdens het concert meedoen. Het concert is op zondag 9 februari in Musis in Arnhem en een week later, op 16 februari, in de Deventer Schouwburg en Theater Orpheus in Apeldoorn.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.hetgeldersorkest.nl en www.ovho.nl.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.