Beweeginstuiven in Tijenraan en Kwintijn op stakingsdag

RAALTE – Donderdag 30 en vrijdag 31 januari slaan Sportbedrijf Raalte en Sport BSO inOranje voor de derde keer de handen ineen. Voor de kinderen die een of beide dagen geen les hebben organiseren zij weer een beweeg- en zwemprogramma. “Wij delen de ambitie met Sportbedrijf Raalte om kinderen dagelijks in beweging te krijgen. Na twee eerdere succesvolle edities zijn wij blij om opnieuw samen een beweegaanbod aan te kunnen bieden. Een mooie basis waarop wij een mogelijke verdere samenwerking kunnen verkennen,”,= zo geeft Jurgen Bruggeman, directeur van Sport BSO inOranje, aan.

Beide dagen is er een aanbod voor de basisschoolleerlingen: de leerlingen van groep 1 en 2 kunnen tussen 9.30 en 10.30 uur spelen en bewegen in spelzaal Kwintijn. Voor de oudere leerlingen is sportcentrum Tijenraan de locatie om in beweging te komen. Van 12.00 tot 13.30 uur zijn daar diverse activiteiten voor de leerlingen uit groep 3 t/m 5. Van 13.30 tot 15.00 uur is het de beurt aan de leerlingen van groep 6 t/m 8. Naast het beweegprogramma kunnen alle leerlingen ook zwemmen in Zwembad Tijenraan. Het zwembad is op donderdag en vrijdag extra geopend. Van 12.00 tot 15.00 uur zijn het ondiepere bad met glijbaan en de helft van het wedstrijdbad beschikbaar om te zwemmen. Het zwembad komt vol te liggen met leuke materialen en ook worden er leuke spelletjes georganiseerd.

Op beide stakingsdagen wordt hetzelfde aanbod op dezelfde tijden georganiseerd. Opgeven voor de activiteiten is niet nodig. Het beweegprogramma in zowel de Kwintijn als Tijenraan is gratis toegankelijk en voor toegang tot het zwembad geldt het reguliere tarief van 4,50 euro. Deelname aan alleen het beweegprogramma of de zwemactiviteiten is natuurlijk ook mogelijk.

Flexwerken voor ouders

Omdat het voor veel ouders ook een uitdaging is om opvang voor de kinderen te regelen, stelt het Sportbedrijf haar vergaderruimtes beschikbaar. “Daar kunnen de ouders hun laptop openklappen en toch wat voor het werk doen, terwijl zij hun kind kunnen zien bewegen,” licht Henry Bronkhorst, directeur van Sportbedrijf Raalte, toe. “Op deze manier hopen wij een deel van de werkende ouders een passende invulling te kunnen bieden op beide dagen”.

staging2.sportbedrijfraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.