Actiegroep Extinction Rebellion keurt dreigbrief richting boeren af

REGIO – Actiegroep Extinction Rebellion heeft laten weten niet achter de dreigbrief te staan die eind 2019 bij de Farmers Defence Force, Agractie en Belangen Agrasyk Fryslân is bezorgd. In de anonieme dreigbrief staat dat als de de boerenactiegroepen zich niet inbinden ‘elke boerderij in Nederland in 2020 een potentieel doelwit is voor sabotage en zelfs brandstichting’.

De brief werd ondertekend door vier afkortingen. Eén daarvan is ER. “In de media is slechts een deel van de brief te zien en deze wordt met vier afkortingen ondertekend; daarbij wordt gesuggereerd dat dit afkortingen zijn van actiegroepen die opkomen voor de belangen van dier en klimaat en dat de afkorting ER zou verwijzen naar Extinction Rebellion. Dat klopt niet: de brief is niet afkomstig van XR. Extinction Rebellion keurt elke vorm van geweld en bedreiging categorisch af”, laat Extinction Rebellion weten in een online verklaring.

“In de brief worden boeren ernstig bedreigd vanwege de protestacties die zij afgelopen maanden voerden. Wij betreuren het zeer dat iemand deze brief heeft opgesteld, hebben op geen enkele manier iets te maken met deze actie en zijn van mening dat het totaal onacceptabel is dat boeren op deze manier bedreigd worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.