Zilverwaren met een verhaal in het Holstohus

OLST – Net als vorig jaar maakt zilversmid Dambar weer de lange reis naar Nederland en bezoekt wederom het Holstohus in Olst. Hij wordt vergezeld door zijn zoon Jos. Eind vorig jaar is Jos afgestudeerd als Bachelor in Business in Australië. Sindsdien ondersteunt hij zijn vader bij de bedrijfsvoering van Dambar International. Jos is erg benieuwd naar alle contacten in Nederland en wil u graag ontmoeten. Tevens hebben Dambar en zijn team een aantal nieuwe modellen gemaakt die ze graag aan Nederland laten zien.

Sieraden met een verhaal
Van 2000 tot en met 2014 heeft Chandra, één van de medewerkers van Dambar, in de zilver werkplaats van Dambar gewerkt. In 2015 werd Nepal getroffen door een verwoestende aardbeving en vanaf dat moment werden het slecht economische tijden voor de zilverfabriek van Dambar. Door de verwoestingen kwamen er veel minder toeristen naar Nepal en ook de export naar Nederland stagneerde. Noodgedwongen moest Chandra, naast andere medewerkers, ander werk zoeken en dat bracht hem naar Maleisië. Daarbij moest hij zijn gezin in Nepal achterlaten. Het lage salaris, het zwaar fysieke werk en uiteraard het gemis van zijn gezin, brachten hem ertoe om terug te gaan naar Nepal.

Inmiddels heeft Dambar met succes zijn bedrijf weer weten op te bouwen. En dat is met name te danken aan de klanten in Nederland, de samenwerking met de wereldwinkels en de zilverparty’s bij mensen thuis. Dambar International heeft Chandra sinds eind 2018 opnieuw in dienst kunnen nemen. Met zijn inkomen is het gezin in staat om rond te komen. Daarnaast sponsort Dambar de schoolkosten voor dochter Prinsa, een schooluniform en de schoolboeken. Voor zoon Prince zoekt Dambar nog sponsoren om hem op korte termijn ook naar school te kunnen laten gaan. Om een indruk van de kosten te geven: een schooluniform kost ongeveer 40,00 euro, boeken voor het hele jaar 80,00 en de schoolkosten bedragen 25,00 per maand.

Dus breng een bezoek aan het Holstohus en draag bij aan het goede doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.