Home / Sallandcentraal / Zilver voor Bloemen Korbeld bij Barometer Duurzame Bloemist

Zilver voor Bloemen Korbeld bij Barometer Duurzame Bloemist

RAALTE – Bloemen Korbeld in Raalte heeft het zilveren certificaat ‘Barometer Duurzame Bloemist’ behaald. Met dit onafhankelijke keurmerk toont een bloemist aan dat die oog heeft voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt.

Dit doet die bloemist door een duurzamere bedrijfsvoering en door de inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten. Daarbij is er aandacht voor afvalscheiding en verpakkingen, energiebesparing, de inzet van duurzame energie, milieuvriendelijke schoonmaak, (duurzaam) transport en bezorging en zorg voor de medewerkers. Afhankelijk van het inkooppercentage duurzamere bloemen en planten en het aantal punten dat wordt behaald op bedrijfsvoering, worden bloemisten gecertificeerd op een bronzen, zilveren of gouden niveau van de barometer. “Wij hebben het niveau zilver gehaald”, vertelt Peter Veldmaat van Bloemen Korbeld. “Ons streven is om volgend jaar voor goud te gaan. Er zijn onaangekondigde controles en we zullen daarom telkens moeten bewijzen dat we dit certificaat waardig zijn.”
De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, maatschappelijke organisaties (NGO’s), branchespecifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.