ZGR start met dagbestedingslocatie voor ouderen in Heino

HEINO – Ouderen die in en rondom Heino wonen en aan dagbestedingsactiviteiten deel willen nemen, kunnen hier vanaf heden weer voor in het dorp blijven. De Sallandse zorgorganisatie ZGR heeft dit mogelijk gemaakt bij Solace. Een voorziening als deze, waarvoor een indicatie van de gemeente nodig is, was tot vorig jaar in Heino beschikbaar en werd goed bezocht.

De partij die dat verzorgde besloot echter om ermee te stoppen en benaderde ZGR met de vraag de activiteiten voort te zetten. Aangezien het steeds moeilijker werd om ouderen in het dorp zelf een plek aan te bieden, besloot ZGR hierover gesprekken aan te gaan met betrokken partijen uit het dorp, waaronder Het Kernteam Heino, wijkverpleegkundigen, Solace, Stichting Ouderenwerk Heino, de gemeente en zorgboerderij De Damhoeve. Hieruit werd duidelijk dat er voldoende draagvlak was om het initiatief een nieuwe start te gunnen.
ZGR heeft daarop een aantal ruimten gehuurd binnen Solace en ingericht als sfeervolle huiskamer. Heinoër Marlies Eijkelkamp heeft de dagelijkse leiding op zich genomen en biedt inmiddels aan de ouderen, die in sommige gevallen dementie hebben, meerdere dagen per week een plek waar hen een heldere dagstructuur wordt geboden en waar zij de gelegenheid hebben om mee te eten en deel te nemen aan diverse activiteiten. Zij kunnen er tevens oude bekenden en nieuwe mensen ontmoeten.
Voor meer informatie bel 0572-744050, mail: info@zgr.nl of zie staging2.zgr.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.