Weer vuurwerkverbod in centrum Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte heeft opnieuw maatregelen getroffen om Oud en Nieuw veilig en zonder overlast te laten verlopen. De regels zijn gesteld in het kader van de veiligheid en het beperken van overlast.

Vreugdevuren zijn niet toegestaan. Er mag vuurwerk worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. In het centrum van Raalte geldt een vuurwerkverbod voor de openbare weg op de volgende locaties: de Marktstraat vanaf de Kerkstraat tot aan de Schapenstraat; de Herenstraat vanaf de Kerkstraat tot aan De Plas/Grote Markt; de Grote Markt; de Plas; de Grotestraat vanaf de Plas/Grote Markt tot aan de Nieuwe Markt; de Nieuwe Markt; de Waag; de Domineeskamp (inclusief het terrein voor de Jumbo en het parkeer-/ evenemententerrein voor de Rabobank) en de Deventerstraat vanaf de Nieuwe Markt tot aan de Lifgerusstraat.

De gemeente Raalte vraagt extra aandacht voor de regels omtrent carbidschieten. Die zijn te vinden op staging2.raalte.nl/carbidschieten. Ook doet de gemeente dit jaar weer mee aan de BOCK-campagne. Het doel van deze campagne is om het carbidschieten veilig te laten verlopen. Dit jaar is er speciale aandacht voor gehoorbescherming. Gemeente en politie controleren of de regels voor het carbidschieten worden nageleefd. Bij een overtreding kan een boete worden gegeven die kan oplopen tot maximaal 6000 euro.

Op donderdag 2 januari trekt de vuurwerkkaravaan weer langs alle dorpen van de gemeente Raalte. Op een centrale plek kunnen de vuurwerkresten worden aangeboden. De verschillende maatregelen nemen echter niet weg dat overlast kan plaatsvinden. Dit kan gemeld worden bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.