Voetjes en extra bord rondom De Linderte

RAALTE – De gemeente Raalte plaatst dit jaar nog symbolische voetjes op het kruispunt Ridderschapsweg-Blankena in Raalte. Op die locatie steken veel leerlingen van De Linderte over richting hun basisschool. Daarnaast komt er een bord ‘Pas op overstekende fietsers’ bij de fietsoversteek Raarhoeksweg-Richterambtweg.

De gemeente neemt deze twee maatregelen naar aanleiding van een brief van de school eerder dit jaar. Daarin stelde de school vragen over de verkeersagenda. De gemeente koos ervoor om de brief verder niet bij de verkeersagenda te betrekken, maar apart te behandelen. Op middellange termijn, binnen enkele jaren, wordt de fietsoversteek Raarhoeksweg-Richterambtweg zelf aangepakt. Deze maatregel was echter al opgenomen in de verkeersagenda. De voetjes ‘liggen’ al op meerdere plekken bij de school. Ze geven de veiligste oversteekroute aan.

De gemeente Raalte verwacht dat het sluipverkeer langs De Linderte afneemt na de herinrichting van het knooppunt Raalte. Het project N35 en de herinrichting van Knooppunt Raalte moeten de doorstroming op dit punt oplossen.

1 REACTIE

 1. sluipverkeer zal daar NOOIT verdwijnen.
  Zo ook de weg bij stoplichten van Heino (binnendoor naar Lemelerveld). Gevaarlijke weg. Volgende aanpak.
  Want de weg is gewoon korter en sneller als de originele weg.

  Ook ouders zijn zelf debat aan verkeersveiligheid. Mobiel in de hand en kind naar school brengen.
  GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN.

  Wel goed dat er wat gedaan wordt. Gemeente is wel bezig en mag ook wel eens gezegd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.