Vierde editie GitGo Blues Festival in Burgerweeshuis

DEVENTER – Het Burgerweeshuis in Deventer vormt op zaterdag 21 december de locatie voor de vierde editie van het GitGo Blues Festival. Het Burgercafé, de grote zaal en de binnentuin zijn vanaf 18.00 uur het toneel voor een bluesfeest met vijf bands. De organisatie is mede in handen van Marijn Ooijman en Ingrid Bosch uit Olst, samen ook verantwoordelijk voor de Blueskrant.

Op het programma staan optredens van Khalif Wailin’ Walter, Tiny Legs Tim & Bigband, Belle Starr & the Boot Jacks, The Tambles en de Jimi Hendrix-tribute van Axis: of Love.
Gitarist en songwriter Khalif Wailin’ Walter uit de VS voegt een grote dosis soul, pop, rock, gospel, country en funk aan zijn spel toe. Zijn grote voorbeelden Otis Rush, Freddie King en Albert Collins hoor je altijd terug in zijn spel, maar ook Santana, Prince en zelfs Bruno Mars hebben invloed op zijn manier van spelen.
De Belgische Tiny Legs Tim is een virtuoze en getalenteerde (fingerpicking] gitarist met een herkenbare stem. Met zijn bigband met blazers en percussie komt hij laten zien dat blues intiem, emotioneel, maar vooral een feest kan zijn.
Belle Starr & The Boot Jacks is het nieuwe project rond de Belgische zangeres en comédienne Ariane Van Hasselt. Begeleid door een trio van rasmuzikanten blaast ze sinds kort een frisse wind door het rootsmuzieklandschap. Samen brengen ze een stomende mix van rock ‘n’ roll, country en rhythm & blues.
De bandnaam van The Tambles uit Gouda verwijst naar het nummer ‘Ramble Tamble’ van Creedence Clearwater Revival, een grote invloed op de jongelingen net als The Rolling Stones.
Axis: of Love is ontstaan uit een gezamenlijke passie voor de muziek van Jimi Hendrix. Henk Wesselink, (gitaar) Noah Ralph, (drums) en Gerjan Nijman (bas) hebben elkaar ontmoet bij maandelijkse jamsessies in Zwolle. Dit trio doet met een eerlijke uitvoering van oude hitjes, gemengd met opzwepende improvisatiestukken eer aan Hendrix.
Tickets à 26 euro (inclusief reserveringskosten) zijn verkrijgbaar via staging2.burgerweeshuis.nl en de Facebookpagina staging2.facebook.com/GitGoBlues/. De deuren van het Burgerweeshuis gaan open om 18.00 uur.

Khalif Wailin’ Walter. Foto: Albrecht Schmidt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.