Topruiters en amateurs strijden om Gouden Aar tijdens Sallandse Ruiterdagen

MARIËNHEEM – In de laatste week van 2019 en de eerste week van 2020 staat manege Bartels in Mariënheem als vanouds geheel in het teken van de Sallandse Ruiterdagen. Het wordt de 38e editie van dit regionale concours, waar amateurs en professionele ruiters zij aan zij strijden.

Het draait bij de Sallandse Ruiterdagen allemaal om de paardensport én de hoofdprijs: de Gouden Aar. In een sfeervol aangeklede manege zijn in totaal zo’n achthonderd ruiters in actie te zien, waaronder veel toprijders. Van 26 tot en met 30 december zijn eerst de paarden aan de beurt; de pony’s volgen op 2 en 3 januari.

Ongedwongenheid en een sfeervolle aankleding spelen een grote rol tijdens de Sallandse Ruiterdagen. De manege en tribunes zijn verwarmd en ook het vernieuwde eetcafé is geheel in kerstsfeer. De grote finale op maandagavond 30 december vormt het hoogtepunt van de Sallandse Ruiterdagen. In dit spektakelstuk strijden de beste ruiters met de beste paarden in de M- en Z/ZZ-finale om de hoofdprijs. Als extra rubriek is er die dag een 1.40 meter finale waarvoor vrije inschrijving geldt. Een dag eerder, op 29 december, worden de B- en L-finales verreden. Daar wordt misschien iets minder hoog gesprongen, maar de spanning en strijd zijn er zeker niet minder om.

Om de toegang alle dagen gratis te houden, wordt het evenement georganiseerd en gedragen door louter vrijwilligers. De Sallandse Ruiterdagen kan zonder hun hulp niet bestaan. Ook de vele sponsoren zijn van groot belang. Dit jaar is HORKA International bv wederom de hoofdsponsor van het evenement.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.