Top 2000 Café in Dorpshuus is echte traditie

Met verhalen, herinneringen en livemuziek van Erik Neimeijer en The Hippie Tunes

HEINO – Een echte traditie, zo kun je het vierde Top 2000 Café in het Dorpshuus in Heino op zaterdag 28 december zeker noemen. Een traditie met een vaste muzikale basis en opzet, maar ook met vernieuwingen. “Dit jaar hebben we vooral aan het middagprogramma extra aandacht besteed met onder meer korte solo-optredens van gitarist Erik Neimeijer van Bökkers. De avonden van het Top 2000 Café Heino waren sowieso al stampvol”, zo vertelt voorzitter Arend Hofmeijer van Stichting Live Music Heino die bij de organisatie nauw samenwerkt met het Dorpshuus Heino.

Het programma vanaf twee uur ’s middags tot rond twaalf uur ’s avonds (de toegang voor jong en oud is weer helemaal vrij) zit ook nu stampvol met muzikale, feestelijke en soms gewoon gekke zaken die direct of indirect met de muziek en de sfeer van de Top 2000 te maken hebben. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de oliebollenmuziekbingo. “Daarvoor komt de Zwolse zanger B. Morris oftewel Jan Willem Groot naar het Dorpshuus. Hij kent minstens zestig liedjes die in de Top 2000 staan en zal daarvan de intro’s spelen. Of helemaal, dat maakt niet uit. Iedereen heeft van tevoren een bingokaart met titels en dan gaat het afstrepen beginnen net als bij het gewone bingo. En valse bingo’s worden zwaar gestraft, dan moet je een liedje komen zingen.”
De hele middag en avond zullen drie dj’s, Barend Maaskant, Jan Meijerman en Pascal Eijkelkamp, een eigen selectie draaien van nummers in de Top 20000. Daarbij zullen ze natuurlijk ook weer de nodige anekdotes en onbekende bijzonderheden vertellen. Bezoekers zelf komen ook aan het woord, zij worden namelijk door schrijfster Karin de Graaff uit Heino live geïnterviewd. “Daar kan iedereen aan meedoen. Je hoeft alleen voor 28 december op de site van Live Music Heino een nummer door te geven. En een korte omschrijving waarom je daarvoor kiest. Dat kunnen speciale herinneringen zijn maar natuurlijk ook omdat je het gewoon een geweldig nummer vindt. We maken een selectie, daarmee kan Karin zich voorbereiden en de indieners daarvan gaat zij die middag dus live interviewen. Afgelopen jaren waren die interviews soms wat moeilijker te verstaan door de drukte. Daarom hebben we nu vier beeldschermen en een professioneel camerateam, dat komt dus helemaal goed.”

Lustrum

Tussen half 5 en 6 uur zal Bokkers-gitarist Erik Neimeijer in het Dorpshuus zijn voor enkele korte solo-optredens. “Dat zal vooral akoestisch werk zijn. Wat precies weten wij ook nog niet.” Daarnaast is er muziek van de band ‘The Hippie Tunes’; bij de eerdere bezoekers van het Heinose Top 2000 Café wel bekend. “Die zijn er al vanaf de eerste editie bij. Lekkere muziek die goed bij de sfeer past. Ze schakelen ook prachtig mee met het programma en spelen zowel akoestisch als versterkt.” Rond twaalf uur ’s avonds is het programma ten einde. “Dan stoppen we met de muziek. Pascal zal afsluiten met nummers uit de top 5. De ervaring heeft geleerd dat het dan mooi geweest is. We hebben er als organisatie veel zin in. Het is echt een traditie in Heino. We weten nu ook al dat we het eerste lustrum volgend jaar gaan halen. Dan gaan we iets extra’s doen omdat we steeds meer uit de voegen barsten qua publieke belangstelling. Misschien wel met een tent voor het Dorpshuus.”
Maar voordat het zover is over een jaar dus eerst 28 december het vierde Top 2000 Café. “En alvast noteren, zaterdag 1 februari in de Nicolaaskerk de fantastische tributeband Absolutely Floyd.”
Meer info en platenkeus opgeven via staging2.live-music-heino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.