Home / Sallandcentraal / Thomas Corte ontwikkelt eigen spel ‘Filthy Kings’

Thomas Corte ontwikkelt eigen spel ‘Filthy Kings’

Heinoër start in het nieuwe jaar met crowdfunding actie om kaartspel in productie te brengen

RAALTE – Thomas Corte (25) uit Heino is een echte spelletjesfanaat. Zijn droom? Zelf ook een spel verzinnen. Dat heeft geresulteerd in het spel ‘Filthy Kings’, een kaartspel met een verhaal. Het is de bedoeling dat de spelers als ‘filthy kings’ door list en bedrog hun kaarten met ‘vervelende inwoners’ van hun koninkrijken kwijt raken. Thomas hoopt zijn spel in productie te brengen. Op 7 januari start hij met een crowdfunding actie via Kickstarter.com.

“Ik kom graag in de kroeg, maar ik zit ook graag met vrienden thuis spelletjes te spelen. Biertje erbij, wat lekkers. Zo kan ik me hele avonden vermaken”, vertelt Thomas. Het was het Amerikaanse kaartspel ‘Exploding Kittens’ dat hem op een idee bracht. De initiatiefnemers achter dat spel haalden miljoenen op met een crowdfunding actie. “Ik las daar wat over en het leek me een tof idee om zelf ook een spel te maken”, vertelt hij. De eerste contouren ontstonden anderhalf, twee jaar geleden. “In bed kwamen er wel eens ideetjes opborrelen. Die schreef ik dan meteen op. Ik wilde een spel met een lieg/bedriegelement. Dat je je kaarten moet wegbluffen. Langzaam maar zeker ontstond ook het thema eromheen. Irritante mensen die je je koninkrijk uit moet werken.” Dat irritante valt nog wel mee overigens. “Ik denk dat iedereen zich wel in enkele van de omschrijvingen kan herkennen. Het gaat van mensen die hun kerstinkopen al doen in september, mensen die altijd leuke dingen willen doen, maar nooit geld hebben tot aan mensen die stinkend voedsel opeten in het OV.”

Thomas tekende zelf alle illustraties op de kaartjes. “Ik heb het allemaal heel dichtbij mezelf gelaten. Er zitten kaarten in met robots, baby’s en honden. ’t Slaat eigenlijk nergens op, maar dat vind ik juist het leuke ervan. Ik heb een paar keer proef gedraaid met kameraden en familie. Er bleken nog enkele foutjes in te zitten. Die heb ik in de afgelopen periode eruit gehaald. Tot nu toe heb ik alleen nog maar positieve feedback gehad.”

Twee versies

Hij heeft twee verschillende versies van het spel ontwikkeld. Filthy Kings is geschikt voor gezelschappen van drie tot vijf personen, maar met de twee versies gecombineerd kunnen er tot tien mensen meedoen. Een potje duurt gemiddeld iets langer dan een half uur. Vanaf 7 januari kan iedereen geld doneren via Kickstarter.com. Hij hoopt op 10.000 euro. “Iedereen die 15 euro of meer doneert, krijgt, als de actie slaagt, het kaartspel aangeboden. Aan de hand van het ingelegde geld bepaal ik de grootte van de productie. Als het lukt, wil ik er ook mee langs uitgeverijen.”

Afwachten

Thomas gebruikt het project ook als stage. Hij studeert namelijk Media & Entertainment Management in Leeuwarden. “En nu moet ik dus ook proberen om het spel in de markt te zetten. Ik ben dit nieuw jaar van plan om met het spel langs diverse spelletjesverenigingen en spelspeciaalzaken te gaan. Om draagvlak te krijgen. Hoe het verder gaat? Ik heb om eerlijk te zijn alweer nieuwe ideeën voor andere spelletjes, maar ik wacht eerst de reacties op Filthy Kings af.” Hoe dan ook was het moment dat hij de eerste proefversies in handen kreeg al heel bijzonder. “Ik ben meteen naar mijn familie gegaan. Het is ontzettend gaaf om te laten zien waar je anderhalf, twee jaar mee bezig bent geweest.”

Zie verder www.filthykingsgame.com. Geïnteresseerden kunnen hier hun e-mail achterlaten en dan krijgen ze 7 januari een mail ter herinnering dat de campagne live is.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.