Home / Sallandcentraal / Stralende vierde editie Oostermaetloop in Lettele
.

Stralende vierde editie Oostermaetloop in Lettele

LETTELE – Zaterdag 30 november gaat de boeken in als de dag met de meest perfecte weersomstandigheden voor de Oostermaetloop. Een zonnetje, lekker fris en geen wind.

Er was deze zaterdag veel te doen in Lettele. De Koerkamp wandeltocht die 600 deelnemers in de ochtend van start zag gaan en er werd gewerkt tijdens de plantdag proeftuin Lettele. Tegen de middag waren alle voorbereidingen klaar dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Langzaam druppelden de lopers binnen; bekende en onbekende gezichten, jong en oud trokken de hardloopschoenen aan om aan de start te staan van de Oostermaetloop.

Om 12.30 uur werd door Marcel Oosterwijk, de Lettelenaar van het jaar, de eerste loop gestart. 82 kinderen namen deel aan de 1 en de 2 km. Bij de 5 en de 10 km waren veel individuele lopers, maar ook opvallend veel lopers vanuit atletiekverenigingen of andere loopgroepen. Zo was er ook een groep lopers vanuit het Asielzoekerscentrum te Schalkhaar aanwezig. Mooi dat ook zij de Oostermaet leren kennen.

De organisatie wil de vele lopers, vrijwilligers, supporters, sponsoren en het dorp Lettele bedanken voor ieders bijdrage aan de Oostermaetloop. Met 480 lopers, prachtig weer, vele positieve reacties en de goede sfeer kijkt de organisatie met een goed gevoel terug op de vierde editie van de Oostermaetloop.

Lees ook

Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.