Sportclub Lemele beleeft rampmiddag in Almelo

ALMELO – In 1998 van de vorige eeuw werd bekend dat SC Heracles Almelo een nieuw stadion ging bouwen aan de Weezebeeksingel te Almelo. Het befaamde stadion aan de Bornsestraat zou worden afgebroken, waarbij de vermaarde op Engelse leest gestoelde houten eretribune aan de sloophamer ten prooi ging vallen.

Voor vele Heracles-fans was dit een bittere pil. Er werd een Stichting in het leven geroepen die met succes de klassieke, historische tribune van de ondergang redde. Na een grondige restauratie en een minieme verplaatsing, staat het pronkstuk langs het huidige hoofdveld van AVC Heracles.

Tot zo ver een miniem lesje vaderlandse voetbalgeschiedenis. Over naar zaterdag 7 december. De thuisclub speelt een marginale rol in klasse 4E van het zaterdagvoetbal en kreeg runner-up Lemele op bezoek, de ploeg in vorm. De discipelen van Mats Timmerman weten de laatste wedstrijden het net goed te vinden en willen ongetwijfeld het jaar 2019 goed afsluiten. Te beginnen met een zege in Almelo, iets dat op basis van de ranglijst in de lijn der verwachting lag.

Maar niks daarvan. Het werd een rampmiddag de mannen van Timmerman. “We begonnen veel te slap”, vond aanvaller Remon Kleinlugtenbeld. “Krijgen een penalty tegen, die Ruan (Weelink, de doelman, WL) weergaloos pakt. Nog in het eerste kwartier krijgt Kenny (Kersjes, centrale verdediger, WL) rood en gaat het helemaal mis. Bij rust is het al 5-0. Na de pauze komt het herstel, maar veel te laat natuurlijk. We speelden al een verloren wedstrijd. Balen. Een verloren middag.”

In de eerste helft scoren achtereenvolgens Maurits Wisseink, Mart van der Heide, Ryan Quentemeijer, wederom Van der Heide en tenslotte een eigen doelpunt van Sander Kleinlugtenbeld. Na de thee weet Steven Warmelink de eer te redden voor Lemele. Meer zat er deze hopeloze voetbalmiddag, gezien vanuit Lemeler perspectief, niet in.

Stand 4E: Blauw Wit ’66 11-28, Daarlerveen 11-26 (40-11), De Zweef 11-26 (26-10), GFC 11-24, ATC ’65 11-22, Lemele 11-20, SVV ’56 11-17, MVV ’69 11-13 (18-20), Daarle 11-13 (18-28), Heracles 10-10, DRC ’12 11-10, Blauwwitters 11-5, sv Rijssen 9-1 en SC Rijssen 10-1.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.