Sfeervol koopjesjagen tijdens eerste Wintermarkt in Haarle

HAARLE – In en om Haarle vindt op zondag 15 december de eerste editie van de Wintermarkt plaats. Het gaat om een kerstmarkt/rommelmarkt in een modern jasje. De bezoekers kunnen tussen 10.00 en 13.00 uur starten aan een kerstwandeling door het dorp en lopen van stand naar stand. De start is bij Café de Droadnagel. Daar liggen gratis plattegronden klaar.

Eerder werd er rond deze tijd ook regelmatig een kerstmarkt georganiseerd in Haarle en vond tot een aantal jaren terug het welbekende ‘Kerstkransje’ plaats. Het Wintermarkt Haarle comité, bestaande uit Elise, Marloes Monique en Sanne, vond een decembermaand zonder gezellig evenement wel heel erg jammer en sloeg aan het brainstormen. Met als resultaat de Wintermarkt. Sfeervol koopjesjagen in tijdelijke winkeltjes in de tuin, op de oprit of in de garage bij de deelnemers thuis. Het aanbod is divers: van tweedehands boeken, huisdecoratie, antiek, speelgoed en kleding tot zelfgemaakte creaties. Deelnemers met een passie voor bakken of koken laten de bewoners hun lekkernijen proeven en de creatieve hobby’s die al jaren binnenshuis uitgevoerd worden, kunnen eindelijk tentoongesteld worden. Er zijn inmiddels ruim veertig inschrijvingen voor winkeltjes. Bewoners die buiten de bebouwde kom wonen, mochten natuurlijk ook meedoen; voor hen heeft de organisatie een markt ingericht op een locatie op de route. Daarnaast wordt er gezorgd voor amusement en muzikaal vermaak. Een koor zingt kerstliederen in Charles Dickens-stijl, er is een wensboom aanwezig, Olaf van Frozen wil graag met kinderen op de foto en Popkoor Puur vertolkt een modern kerstverhaal met kerstnummers. Kinderen kunnen op de hele route letters verzamelen en daar vervolgens een zin van proberen te maken om leuke prijzen te winnen. De route meet plusminus 5 km en is grotendeels op verhard terrein. Het startpunt is tevens het eindpunt.
Voor meer informatie over de Wintermarkt bel mob. 06-51092092, mail: info@wintermarkthaarle.nl of zie staging2.wintermarkthaarle.nl.

Foto: De organisatoren van de Wintermarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.