Rick: Poepkrukje

Wat neem je altijd mee als je gaat poepen? Vraag het aan honderd mensen en dikke kans dat bijna iedereen antwoordt: telefoon. Zeker al die verslaafden tussen 15 en 40. Die vinden het met telefoon gewoon veel lekkerder poepen. En toch is er iets dat nog lekkerder poept. Iets dat de telefoon over een paar jaar gaat verdringen.

Afgelopen zondag poepte ik voor het eerst met een poepkrukje. Vroeger was het een tandenpoetskrukje voor de kinderen, maar inmiddels heeft het krukje dus promotie gemaakt. En mijn excuses als u deze column leest tijdens het avondeten, maar ik moet het vertellen: mijn poepmomentje met het krukje was fan-tas-tisch. Met afstand de lekkerste poepbeurt ooit. En ik héb veel gepoept in mijn leven. Sorry.

Ik kwam op het idee via een krantenartikel. Vroeger poepten de mensen gehurkt en dat schijnt de natuurlijke poephouding te zijn. Waarom we later hoge wc’s gingen maken is een raadsel, maar daardoor ontspannen de spieren niet voldoende. Als je je voeten op een krukje zet, en dus zorgt dat je knieën hoger zitten dan je navel, boots je een hurkhouding na. Voor iedereen beter en een uitkomst voor moeilijke poepers.

Het nadeel van een lekker poepkrukje thuis is dat je het krukje op andere plekken gaat missen. En om bij familie en vrienden steeds aan te komen met een krukje is nog tot daar aan toe (ze gaan er vast aan wennen), maar op het werk is het toch een dingetje om steeds met een krukje onder je arm over de gang te lopen. Alle collega’s weten wat je gaat doen. Een beetje de wc-rol-onder-de-arm 2.0 dus.

Maar over een paar jaar ben ik van dat probleem af. Dan is iedereen er inmiddels achter dat die knieën echt omhoog moeten. Je ziet ze straks overal onder de pot staan. Of aan de muur hangen als inklapbare designkrukjes. Alles voor een fijne stoelgang. En die telefoon? Die nemen we niet meer mee. De drol is er immers binnen drie seconden uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.