Rick: Klimaatgekkies

Albert Heijn heeft het weer eens niet goed gedaan. De winterdorp-mini’s zijn namelijk van plastic. En dat is slecht voor het milieu, volgens de Plastic Soup Foundation. Ze roepen de supermarkt op om er onmiddellijk mee te stoppen. Het is toch om moedeloos van te worden.

Vooropgesteld, ik ben ook voor een beter milieu. Ik scheid keurig al mijn afval, pak liever de fiets dan de auto en neem altijd eigen tasjes mee naar de supermarkt. Gewoon een klein beetje moeite doen voor onze wereld lijkt me vanzelfsprekend. Maar als die milieuorganisaties blijven zeuren over van alles en nog wat, krijg ik de neiging om toch een beetje opstandig te worden.

Die huisjes van Albert Heijn zijn van plastic. Poepoe, wat erg zeg. Volgens Appie zijn ze van recyclebaar plastic en ze kunnen ieder jaar opnieuw gebruikt worden. Dat laatste moet ik Albert Heijn trouwens wel tegenspreken. Als vader weet ik dat kinderen geen twee jaar met hetzelfde speelgoed spelen. Sterker nog, als opa en oma morgen iets mooiers meenemen, worden die mini’s nooit meer aangeraakt.

Maar wat maakt het uit. Sparen is leuk. Dat vond ik vroeger als kind ook al. Of het nu in een surprise-ei zit, in een happy meal, of in een chipszak. En natuurlijk is het allemaal plastic rommel. Maar wat moeten die fabrikanten dan? Alles van chocola maken? Oh nee, dat is ongezond. Van hout? Zielig voor onze bomen. Glas dan? Levensgevaarlijk. Ik denk dat alleen papier-maché overblijft.

Misschien moet die Plastic Soup Foundation zich eens druk maken over andere zaken. Waarom zitten sommige appels met z’n viertjes in een schaaltje met plastic? Waarom zijn komkommers en paprika’s verpakt? Broodzakken van half papier en half plastic. Ga daar eens iets van zeggen, stelletje klimaatgekkies. Maar hou op met zeuren over die spaaracties. Anders ga ik met auto naar Albert Heijn en haal ik voor vijftien euro boodschappen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.