Rick Evers: Kerst in Duitsland

Oh. Er zijn dus mensen boos. En niet zo’n beetje ook. Heel erg boos. Ik ben een eikel, een prutser en ik heb vier steekjes los. Ik schrijf bovendien een heel slecht eenzijdig verhaal en ik word niet geremd door kennis. Die laatste vond ik trouwens wel geestig. Geremd… omdat het natuurlijk over de winterbanden ging. Maar lieve mensen, het is Kerst hè. Vrede op aarde.

Laat ik beginnen te zeggen dat jullie allemaal gelijk hebben. Ik ben inderdaad een eikel en op sommige vlakken best een prutser. Vier steekjes los zou ook goed kunnen, ik heb ze niet geteld. Ik schrijf slechte eenzijdige verhalen en dat klopt ook omdat de krant me daarvoor betaalt. Dat zijn columns. En hierin word ik inderdaad niet geremd door kennis. Dat zou immers jammer zijn.

Waarom iedereen zo boos is, is me trouwens een raadsel. Toen ik ooit schreef over de onzin van elektrische tandenborstels en bladblazers hoorde ik niets. Geen kwaad woord. Maar als je aan winterbanden komt, is de beer los. Dan gaan alle Michelinmannetjes driftig een mailtje typen. Het spijt me echt. Winterbanden zijn een fantastische uitvinding. Ik ben jaloers dat ik ze niet onder de auto heb.

De voordelen van winterbanden zijn ook waanzinnig. Als je die in de winter onder de auto hebt, slijten je zomerbanden niet. Ik heb meteen een tweede wasmachine gekocht, een tweede televisie en extra inbouwvaatwasser. Ik weet nog niet waar ik alles laat, maar het gaat allemaal wel twee keer zo lang mee. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Met winterbanden kun je ook naar Duitsland zonder dat je een boete krijgt. Dat las ik in een van de boze mailtjes die ik kreeg. Dat trok me pas echt over de streep. Ik ga vandaag nog een afspraak maken bij de garage en vier Kerst en Oud & Nieuw lekker in Duitsland. Fijne dagen allemaal en een fantastisch 2020!

2 REACTIES

  1. Nuance, ironie, zelfspot en sarcasme herkennen is een heel groot deel van de SC lezers niet gegeven Rick.
    Lekker laten gaan. Jij ook een gelukkig en gezond 2020! (en daarna ook alvast)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.