Raalte sluit evenementenverzekering af voor organisatoren

RAALTE – De gemeente Raalte ondersteunt per 1 januari 2020 organisatoren van evenementen tot 2500 bezoekers met een collectieve evenementenverzekering. De mogelijke gevolgen na een incident, schade of ongeval worden hiermee weggenomen.

Organisatoren hoeven zich niet aan te melden om in aanmerking te komen voor de verzekering. Schademeldingen kunnen worden ingediend bij de gemeente Raalte. Afgelopen november werd de wens voor deze verzekering door de gemeenteraad uitgesproken. Wethouder Jacques van Loevezijn: “Met deze collectieve evenementenverzekering hopen we de zorgen bij de organisatoren van kleinere evenementen weg te nemen.”
Deze verzekering sluit aan op de vrijwilligersverzekering die de gemeente heeft afgesloten voor alle vrijwilligers binnen de gemeente en dekt specifiek zaken die betrekking hebben op evenementen tot 2500 bezoekers. De verzekering dekt aansprakelijkheid van de organisator, materiaaldekking, ongevallen medewerkers, schade aan persoonlijke eigendommen van medewerkers en rechtsbijstand voor de medewerkers.
Houseparty’s, gemotoriseerde snelheidswedstrijden, bedrijfsevenementen, protestacties, manifestaties en evenementen waarvoor een vergunning is afgewezen of niet is aangevraagd terwijl dit wel vereist is, zijn uitgesloten van de collectieve evenementenverzekering. Evenementen met meer dan 2500 bezoekers kunnen hun evenement aanvullend verzekeren via Centraal Beheer Achmea.

Foto: de Farmstacle Run in Heino

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.