Home / Sallandcentraal / Raalte koopt gronden aan Molenweg

Raalte koopt gronden aan Molenweg

HEINO – De gemeente Raalte heeft de bijna 5 hectare grond aan de Molenweg in Heino gekocht. Het Raalter college van B&W had eerder dit jaar al het voorkeursrecht op de gronden gelegd. Het gaat om de voorkeurslocatie voor woningbouw in Heino. Op deze locatie is er ruimte voor circa honderd woningen voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen.

De verdere details over de aankoopsom worden niet openbaar gemaakt. “De gronden zijn getaxeerd en voor de ontwikkellocatie Molenweg-West is een financiële verkenning gemaakt”, zo stelt het college van B&W. “Deze financiële verkenning geeft met de aankoopprijs een positief eindresultaat. Geconcludeerd kan worden dat dit een aanvaardbaar prijsniveau is.”
Wel moet er eerst nog een bodemonderzoek worden uitgevoerd. De koop is pas definitief als daaruit geen gekke dingen naar voren komen. Het college stelt ook dat de locatie gunstig (lees: ver genoeg af) ligt van Natura 2000-gebieden.
Binnenkort wordt gestart met het ontwikkelen van een stedenbouwkundigplan en vervolgens het opstellen van een bestemmingsplan. Naar verwachting kan in de eerste helft van 2021 gestart worden met de uitgifte van de kavels. Wethouder Wout Wagenmans: “Net als bij de zoektocht naar een geschikte woningbouwlocatie betrekken we nu ook alle betrokkenen weer zo goed mogelijk. Samen met het dorp komen we straks eerst tot een schetsontwerp en daarna tot een bestemmingsplan. Hiervoor wordt in het eerste kwartaal van 2020 een eerste informatiebijeenkomst georganiseerd.” Op raalte.nl/woningbouw-heino is een globale tijdsplanning te vinden. Daar kunnen geïnteresseerden zich registreren om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen.

Lees ook

Rick Evers: Wit rood wit

Ik heb het virus. Het is niet anders. Opgelopen tijdens Ajax tegen Cambuur Leeuwarden in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.