Raalte en Vaessen treffen regeling over schadeclaim Tijenraan

RAALTE – De gemeente Raalte en Vaessen hebben een minnelijke regeling getroffen over de schadeclaim die de gemeente had ingediend bij Vaessen, de hoofdaannemer van Nieuw-Tijenraan. Vaessen betaalt aan de gemeente Raalte een schadebedrag van 160.000 euro. Het bedrag is een vergoeding voor de gederfde omzet (omdat Tijenraan na de opening enkele weken dicht moest) en de daarbij horende organisatiekosten. De totale claim was 275.000 euro.

Het college gaf er de voorkeur aan om in overleg met Vaessen een minnelijke regeling te treffen. Na een aantal stevige gesprekken hebben gemeente en Vaessen overeenstemming bereikt. Het schadebedrag gaat over de jaren 2018 en 2019. Met de regeling sluiten de gemeente en Vaessen het verleden af. Onderdeel van de afspraken is dat Vaessen in begin 2020 de herstelwerkzaamheden op het dak gereed heeft. Dit is belangrijk omdat het beachveld op het dak komt te liggen en het beachseizoen in mei 2020 van start gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.