Prins Niek ‘de Propere’ voert Iesselzotten aan

OLST – Afgelopen zaterdag hebben de Iesselzotten uit Olst hun nieuwe prins voor het komende carnaval gekozen. Prins Niek ‘de Propere’ met zijn Adjudante Daniëlle ‘Kwebbel’ zullen de carnavalisten in het Heuidarp voorgaan.

Doordat Sportcafé de Hooiberg gesloten is, kon de vereniging niet terecht in haar residentie de Heuiberg. Uitwijken naar een zaal van de sporthal bleek financieel een te groot risico voor de vereniging. ’t Pannekoekhuis was bereidwillig om haar zaal weer in te zetten als residentie. En zo werd de oude residentie ‘Het Iesselhuus’ voor deze avond in ere hersteld.

Met bezoekende verenigingen uit Deventer, Wijhe, Boskamp en Boerhaar was de residentie gezellig vol. Zelfs Stadsprins Hanze XXIII was aanwezig om Prins Bertus de Veelzijdige en Prinses Miranda uit te zwaaien. Samen met Adjudant Ronny en Lady Annet werden zij uitgeleide gedaan door de Raad van Elf.

Om elf over elf diende de nieuwe Doorluchtige Hoogheid zich aan. Niek de ‘Propere’ is Niek Harmens. Hij heeft ruime ervaring als raadslid. Daarnaast is de nieuwbakken Prins penningmeester van het Fiësta Dansgardefestival Olst. Adjudante Daniëlle ‘Kwebbel’ is actief binnen de vereniging bij de dansgroep Iesselstars en is lid van de Hofdames.

Met de DJ SIDJ werden de nieuwe Prins en zijn Adjudante uitgebreid gevierd. Vrijdag 13 december zal ’t Pannekoekhuis wederom een avond als residentie ‘Iesselhuus’ dienen. Dan is de verkiezing van de jeugdprins. Dan zal afscheid genomen worden van Jeugdprins Gappie en zijn Adjudant Tappie.

Foto: Jan van Aefst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.