Open NK Jongleren opnieuw in Dalfsen

DALFSEN – Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 januari vormt de Trefkoele+ in Dalfsen voor de tweede keer de locatie voor het Open NK Jongleren. De Europese jongleer(sub)top is weer ruim vertegenwoordigd. Het gaat niet alleen om wedstrijden tussen de deelnemers, maar ook om shows voor een breed publiek. Overdag worden de technische competities gehouden met op zaterdagavond de act-competitie en Fight Night.

Dat het Open NK een internationaal karakter heeft, blijkt uit de deelnemers van vorige jaren. Zo kwamen er deelnemers uit Hongarije, Israël, Polen, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk uit heel Nederland. Een jury van professionele jongleurs beoordeelt de deelnemers op hun techniek en creativiteit en geeft ze uitgebreide feedback om zich verder te ontwikkelen.
In totaal omvat het NK Jongleren zes competities: ballen, kegels, act, ringen, passing en diabolo. Tussen de competities door worden ook trucs uitgewisseld en zijn er workshops voor de bezoekers. Iedereen kan langskomen om competities te bekijken en de sfeer te proeven. Op zaterdagavond wordt de act-competitie gehouden, wat met bekend én aanstormend talent altijd een geweldige show geeft. Naast de officiële titel uitgereikt door de juryleden zal er ook een publiekswinnaar zijn, waarop alle bezoekers kunnen stemmen. De avond wordt afgesloten met de Fight Night waarbij steeds twee jongleurs tegen elkaar moeten strijden met kegels. De truc is dan om je tegenstander uit te schakelen en je eigen kegels in de lucht te houden.
De entree bedraagt 6 euro (8 euro voor de zaterdagavond). Op staging2.nkjongleren.nl is meer informatie te vinden. Het NK Jongleren wordt ook via een livestream uitgezonden. De link hiervoor is: staging2.nkjongleren.nl/live.