Olster vleesbedrijf P. van Essen verhuist naar Raalte

OLST/RAALTE – Vleesbedrijf P. van Essen in Olst verhuist naar Raalte. Aan de Praamstraat 15 is het voormalige bedrijfscomplex van Pan Oston gekocht. De bedoeling is dat alle activiteiten van Olst naar Raalte worden verplaatst. Daarbij wordt gedacht aan april volgend jaar omdat er flink verbouwd moet worden.

Pan Oston opende in juli een nieuwgebouwd bedrijfspand aan de Hertzstraat 1, ook op het Raalter bedrijventerrein de Zegge. Het oude complex met een oppervlakte van circa 3.779 m² (verdeeld in 2.980 vierkante meter bedrijfsruimte en 799 vierkante meter kantoorruimte) aan de Praamstraat stond sindsdien te koop. Begin deze maand is het verkocht aan het Olster vleesbedrijf P. van Essen.

In 1992 begon Paul van Essen in Olst met zijn eigen Vleesbedrijf P. van Essen. Dankzij zijn achtergrond als slager hadden vlees, vleesproducten en vleesbewerking voor hem weinig geheimen. In eigen beheer produceerde hij zelfstandig worst, vleeswaren, pan klaar-artikelen en producten in het zuur. Zijn klanten waren marktslagers aan wie hij het hele assortiment kon leveren. Gaandeweg kwamen daar ook grossiers en groothandels bij.

Inmiddels levert Vleesbedrijf P. van Essen aan klanten door heel Nederland. In 2002 werd het aangrenzende pand aan de Holstweg aangekocht en gerenoveerd. Daardoor kon de productiecapaciteit flink worden uitgebreid. Nu staat er een pand van 2400 m2 op een perceel van 5500 m2. De aankoop van het Pan Oston-complex in Raalte betekent dus een flinke vergroting.

Het Olster vleesbedrijf is zich vooral gaan specialiseren in de ambachtelijke productie van worst en pan klaar-artikelen. Die worden geproduceerd onder geconditioneerde omstandigheden met moderne machines. Wegens de grote kerstdrukte had eigenaar Paul van Essen geen tijd voor een nadere toelichting op de verhuisplannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.