Nieuwjaarsduik moet Kubus aan duofiets helpen

LEMELERVELD – De opbrengst van de Bakkerij Van der Most Nieuwjaarsduik in Lemelerveld komt dit jaar ten goede aan de Kubus in Lemelerveld. Deze dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking droomt al lange tijd van een eigen duofiets. Met de opbrengst van de Nieuwjaarsduik moet het eindelijk mogelijk worden om deze wens in vervulling te laten gaan.

De Nieuwjaarsduik wordt jaarlijks op nieuwjaarsdag gehouden bij Zwembad Heidepark. Deelnemers zijn vanaf 13.00 uur welkom voor een warming-up en vanaf 14.00 uur wordt er fris gestart aan het nieuwe jaar. Mensen die het te koud vinden om een duik te nemen of om een andere reden niet deel kunnen nemen, kunnen een financiële bijdrage leveren voor het goede doel. Vanaf heden kan er namelijk geld gestort worden op NL64ABNA0230036848 onder vermelding van ‘gift duofiets’.

Het idee voor een eigen duofiets voor de Kubus kwam van de Vrienden van de Sprokkelaars, in overleg met de begeleiding van de Kubus. Afgelopen zomer vierde de Kubus namelijk haar 12,5-jarig bestaan in Lemelerveld en dat leek de Vrienden van de Sprokkelaars een mooie aanleiding om dit goede doel aan de Nieuwjaarsduik te koppelen. De deelnemers aan deze dagbesteding zetten zich namelijk al lange tijd in voor de samenleving in het dorp. Zo vullen zij de vakken bij de Coop en halen zij glas op bij Brugstede, de voetbalvereniging en inwoners van Lemelerveld. Ook ruimen de deelnemers het oud papier op in de klassen van de Regenboogschool en schenken ze koffie voor de leerkrachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.