Nieuwjaarsduik: Maurits von Martels de Vecht in

DALFSEN – Op Nieuwjaarsdag vindt op het strandje Bellingeweer aan de Vecht voor de zesde keer de nieuwjaarsduik ‘ALS Dalfsen duikt’ plaats. Maurits von Martels, voormalig wethouder en momenteel Tweede Kamerlid voor het CDA, duikt ook de Vecht in. Hij hoopt dat velen hem sponsoren. De gehele opbrengst is ook dit jaar bestemd voor onderzoek naar ALS.

De nieuwjaarsduik in de Vecht is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie. Het begon in 2015, toen ruim dertig mensen de Vecht in doken. Het afgelopen jaar waren dat er circa honderd. Ook sportverenigingen en bedrijven worden uitgedaagd om met een eigen team mee te doen. Evenals vorig jaar is er wederom een beker voor het meest origineel uitgedoste team. Om 13.50 verzorgt Jeanine Pierik, instructeur bij ProFit de warming-up, Henk Borgmeijer is verantwoordelijk voor het commentaar en om 14.00 uur geeft hij het startsein voor de duik.
Het Team Dalfsen organiseert deze activiteit om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de strijd tegen de ziekte ALS. Dit betreffende team doet op 11 juni a.s. weer mee aan de negende editie van de Tour du ALS: de beklimming van de Mont Ventoux. Nieuwe teamleden zijn van harte welkom (fietsers, wandelaars, hardlopers).
Voor de nieuwjaarsduik is inschrijving mogelijk via de site: staging2.teamdalfsen.nl en op 1 januari vanaf 13.00 uur in de tent op de dijk bij Bellingeweer. De deelnamekosten bedragen tien euro. Alle deelnemers worden uitgedaagd zich te laten sponsoren voor hun dappere duik in de koude Vecht. De sponsorbijdrage voor Maurits von Martels kan worden overgemaakt naar NL24RABO0325157979 t.n.v. B. Bos onder vermelding van ‘duik Maurits von Martels’.
Voor de toeschouwers is er koffie, chocomelk en snert te koop. Ook is er een collecte onder het motto: Wie niet duikt, dokt! Zie verder staging2.teamdalfsen.nl.

Foto: Archief Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.