Nieuwjaarsconcert en winterwandeling in Vilsteren

VILSTEREN – Op zondagmiddag 5 januari 2020 vindt in de Willibrorduskerk in Vilsteren het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert plaats door Kamerkoor Salland, voorheen bekend als Collegium Musicum Salland uit Ommen. Het programma van het concert droomt nog een beetje na over de kerstvieringen in het voorgaande jaar, onder meer in een ‘blokje’ met 4 Christmas Carols, deels bekend, deels onbekend.

Foto: Henk Gaasbeek

Waren onze vorige concerten nog wel eens diep klassiek, nu ligt het accent meer op de romantiek en soms van eigentijdse componisten zoals bijvoorbeeld Elder en Whitacre.
Maar ook Bach en Mendelssohn zijn van de partij. Mooi is ook de deelname van twee zangers uit het Dalfser Jongenskoor, een bariton en een countertenor die zowel solistisch als in samenwerking met het koor zullen optreden. Bij al dit moois worden we begeleid door pianist Adriaan Koops, die ook de instrumentale intermezzi vervult. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten in het Landgoedcentrum Vilsteren aan de Borrinkdijk, op een steenworpafstand van de kerk.

Wandeling
Voorafgaand aan dit concert kunt u deelnemen aan een wandeling over het Landgoed Vilsteren onder leiding van een boswachter. De kosten van deze wandeling bedragen € 2,50 per persoon, te voldoen voorafgaand aan de wandeling. De boswachter schenkt de gehele opbrengst van deze wandeling aan een actie in het dorp om een jonge vrouw te helpen die door ALS is getroffen. Als u dus wat meer geeft dan is dat zeer welkom. Aanmelding vereist en alleen mogelijk in combinatie met het concert.

Voor meer informatie en aanmelding: staging2.kamerkoorsalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.