Natuurbericht: Holland op zijn kop

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Deze week krabde Sjaak zich eens goed achter de oren. Komt het allemaal nog weer goed?

“Overal verkeersinfarcten, wél of géén stikstofakkoord, respect én onbegrip voor boeren” De krant staat er vol van, maar het wordt er niet duidelijker op. Ik neem nog een bakkie koffie en dan ga ik maar eens op pad.

Voor half december is het erg zacht weer. De laan begint met aan de linkerkant een reus van een eik en rechts een dito beuk. Opmerkelijk. De baron heeft hier vroeger vast een bedoeling mee gehad. Verderop links staan een paar afgeknotte leilindes. Dat was vroeger vast de ingang naar een boerderijtje. Het pad word steeds modderiger. Laat ik hier het schouwpad maar nemen naar het natuurreservaat.

Volop plasvorming hier. Ja, het lemige karakter en de verzadigde bodem zijn hier de oorzaak van. Maar het grondwater is in ieder geval eindelijk weer op peil. Gelukkig maar. Dan sta ik voor de poel. Deze staat ook aardig op peil. Je kan het bos in het water zien weerspiegelen. Nóg wel. Snel maar een foto maken want door Natura 2000 maatregelen kan ik binnenkort hetzelfde plaatje niet meer maken. Tja, het zijn niet alleen de krantenberichten, maar ook hier staat Holland op z’n kop. Waar moet dat nog heen? Hopelijk zal het gezonde verstand zegevieren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.