Home / Algemeen / Muntenactie Lionsclub Raalte laat 150 arme blinden weer zien

Muntenactie Lionsclub Raalte laat 150 arme blinden weer zien

RAALTE – De inzamelactie van oude en vreemde munten van Lionsclub Raalte heeft circa 2.250 euro opgeleverd. Het geld gaat naar de landelijke Lionsactie Fight for sight en wordt besteed aan staaroperaties in arme derdewereldlanden.

Inwoners van Raalte konden de afgelopen zomer vreemd en oud geld deponeren in de inzamelzuilen bij Jumbo Centrum en Albert Heijn in Raalte. In totaal kwam er ruim 45 kilo aan muntgeld in de verzameldepots terecht. Lionsclub Raalte heeft de totale opbrengst onlangs ingeleverd bij het inzamelpunt in Enschede, tegen een vergoeding van 50 euro per kilo.

Staaroperaties
Het geld wordt in derdewereldlanden aan staaroperaties besteed volgens het Robin-Hoodprincipe, waarbij de rijken betalen voor de armen.

Een eenvoudige staaroperatie kost daar 30 euro. Een oogkliniek vraagt bij rijke blinden 45 euro voor een operatie, en houdt daar 15 euro aan over. Met een bijdrage van 15 euro uit de opbrengst van de Lionsactie heeft de kliniek weer bij elkaar 30 euro om een arme blinde gratis te opereren.

Dankzij de Raalter actie kunnen artsen zorgen dat 150 arme blinden straks weer kunnen zien. De Lionsclub Raalte is dan ook de beide Raalter supermarkten dankbaar voor hun medewerking. Ook is de serviceclub iedereen die muntgeld heeft ingeleverd vanzelfsprekend dankbaar voor de bijdrage.

Lees ook

Nu ook sleutelservice bij Autobedrijf Mollink

Roy Mollink kan met nieuwe apparatuur vrijwel alle auto-, huis- en fietssleutels maken RAALTE – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.