KrachtvanSalland-cheque: extra budget voor lokale initiatieven in Salland

REGIO – Nieuwe aanvragen voor het 4D-budget van de provincie Overijssel zijn welkom tot 1 maart. Deze subsidieregeling is geopend voor inwoner(s) van Salland met kleinschalige initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken. Het budget voor deze KrachtvanSalland-cheque is maximaal 1.000 euro per aanvraag.

Provincie Overijssel wil initiatieven met sociale kwaliteit stimuleren met netwerk, advies en/of geld. Stimuland heeft hiervoor de 4D-aanpak ontwikkeld. 4D staat voor Durven, Delen, Denken en Doen. Voor Salland kunnen geïnteresseerde inwoners contact opnemen met 4D-makelaar Giny Hoogeslag. Zij werkt binnen De Kracht van Salland samen met Sallandse organisaties en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. In Salland is in 2020 25.000 euro beschikbaar voor initiatieven met sociale kwaliteit, bijvoorbeeld op het gebied van natuur, cultuur, zorg, sport of maatschappelijk vastgoed. In 2019 zijn al zeventien initiatieven gerealiseerd met hulp van de Kracht van Salland-cheque.

Men kan aanvragen indienen namens een organisatie (zoals plaatselijk belang of wijkvereniging, sport- of cultuurvereniging, dorps/buurthuis, enzovoort), maar ook als inwoner. De bijdrage is bedoeld voor eenmalige kosten voor initiatieven en vernieuwende (onderdelen van) evenementen/activiteiten, die bijdragen aan leefbaarheid. Denk aan kosten voor advies, materialen, haalbaarheidsonderzoek of bijvoorbeeld visieontwikkeling.

Verzoeken die vóór 1 maart 2020 binnen zijn, krijgen uiterlijk eind maart uitsluitsel of ze een bijdrage ontvangen. Bij het toewijzen van de cheques is in de eerste plaats de kwaliteit van het initiatief leidend, pas daarna de volgorde van aanmelding. Kijk voor de spelregels en het aanvraagformulier op staging2.dekrachtvansalland.nl/4D of staging2.stimuland.nl/4d. Daar vind je ook de initiatieven die in 2019 een cheque ontvingen. Niet verplicht, maar wel handig: eerst contact opnemen met 4D-makelaar Giny Hoogeslag, telefoonnummer (06) 1348 8937, e-mailadres giny@dekrachtvansalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.