JOP Drostenkamp mogelijk in container

RAALTE – Het Raalter college van B&W blijft bij zijn voornemen om de JOP in de Drostenkamp te herstellen. Wel onderzoekt de gemeente mogelijke alternatieven, zoals de plaatsing van een container.

GemeenteBelangen en VVD hadden daar vragen over gesteld. De eerste partij pleit voor een meer hufterproof alternatief in de vorm van een container. In de JOP woedde eerder dit jaar een brand. De politie heeft echter geen aanwijzingen voor opzet gevonden. “Wel hebben er in het verleden vernielingen aan de JOP plaatsgevonden die kosten voor herstel met zich mee hebben gebracht”, schrijft het college in een antwoordbrief. “De kosten hiervan waren overigens beperkt. Gezien er bij de brand geen sprake is van opzettelijk toegebrachte schade, zien wij nu geen aanleiding om de JOP niet te herstellen.”

GemeenteBelangen is van mening dat een container flexibeler ingezet kan worden omdat deze immers verplaatsbaar is. Het college onderzoekt momenteel verschillende mogelijkheden en bekijkt welke oplossing zowel beter bestand is tegen vernieling als kostentechnisch de meest geschikte is. Het college stelt echter wel dat het weghalen van de JOP geen oplossing is. “De JOP voorziet in een behoefte van jongeren om een plek te hebben om elkaar te ontmoeten, zonder dat ze overlast veroorzaken in de directe omgeving. Met het verwijderen van de JOP blijft de behoefte aan een ontmoetingsplek bestaan. We zijn met het Carmel College in gesprek over het herstel van de JOP. Het Carmel heeft de wens uitgesproken de JOP zo spoedig mogelijk te herstellen en qua zichtbaarheid aanpassingen te doen aan de JOP en het groen eromheen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.