Jaarlijkse Kerstmarkt in centrum Wijhe

WIJHE – Op zaterdagavond 14 december vindt de jaarlijkse Kerstmarkt van Wijhe plaats in het centrum van het dorp. Van 18.00 tot 21.00 uur staan de Langstraat en omgeving weer in het teken van Kerst.

Bij veertig kramen en in de winkels kunnen bezoekers hun kerstinkopen doen. Lopend door de straat treffen ze er onder meer de kraam van Unicef met kerststukken, maar ook ondernemers die waxgeuren aanbieden, kalfsvlees, rookworst of eigengemaakte spullen. Niet te missen is onderweg bij de Nicolaaskerk de kraam van vrouwenvereniging Passage waar kniepertjes worden gebakken. Stichting Theater Langs de IJssel verkoopt eigengemaakte soep en Let’s Go diverse lekkernijen.
De jongste bezoekers mogen knuffelen met de dieren van de kinderboerderij en bij ‘De Boom’ kunnen ze kerstdecoraties maken. De jongeren van de werkgroep van de Protestantse kerk houden ook toezicht op de vuurkorven die her en der op de markt worden geplaatst. In de achtertuin bij Stichting Gaav is een prachtige wintertuin ingericht met veel gezelligheid en lekkernijen als glühwein en stroopwafels. Midwinterhoornblazers roepen al blazende iedereen op naar dit jaarlijkse evenement te komen. Muzikale bijdragen zijn er verder van de koren Together, ApartandTogether en Muziekgroep Lierderholthuis.
Leerlingen van de Capellenborg schitteren weer op de kerstmarkt met een theatervoorstelling. Dit jaar spelen ze het verhaal van de beroemde schrijver Charles Dickens over de weesjongen Oliver Twist. Oliver komt via het werkhuis en verschillende baantjes als knecht terecht bij een bende zakkenrollers. De jonge Oliver doet zijn best om overeind te blijven tijdens zijn soms moeilijke leven in het 19-de-eeuwse Londen. De voorstelling wordt enkele keren op het Kerkplein opgevoerd.

Nicolaaskerk

Traditiegetrouw zijn er in de Nicolaaskerk ook diverse activiteiten. Het exacte avondprogramma ziet er als volgt uit:
18.00-18.10 uur: orgelspel.
18.10-18.30 uur: Sallands vrouwenkoor
18.30-18.40 uur: Verhalenverteller Hennie Fiet
18.40-19.10 uur: Ellen Dansé
19.10-19.15 uur: orgelspel
19.15-19.40 uur: Harmonie
19.40-20.10 uur: Wijhes Mannenkoor
20.10-20.30 uur: Fitis
20.30-20.35 uur: orgelspel
20.35-21.00 uur: Interval

Foto: Jan Amse

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.