Inwoners krijgen inspraak bij inrichting nieuwe woonwijk in Wijhe

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe heeft besloten om het gebied tussen de woonwijken Noorder Koeslag en Krijtenberg in Wijhe samen met inwoners vorm te geven. De afgelopen periode onderzocht de gemeente welke opties voor de invulling van dit gebied haalbaar zijn.

‘Omwonenden voelen zich overvallen’
Een van de opties was woningbouw, de andere een volledig groene invulling. Het Oversticht voerde een onderzoek uit naar de mogelijkheden voor woningbouw in dit gebied. Ook omwonenden lieten hun mening over dit gebied horen tijdens een informatieavond eind september. Tijdens deze avond werden zij geïnformeerd over het idee om een onderzoek uit te laten voeren naar de haalbaarheid van de bouw van een aantal woningen. De omwonenden voelden zich overvallen en vroegen het gebied groen te laten.

Op basis van de inbreng van omwonenden en het onderzoek van Het Oversticht besloot het college het gebied groen te houden en vorm te geven met inwoners van beide woonwijken. De omwonenden zijn hier inmiddels over geïnformeerd. In het voorjaar van 2020 ontvangen inwoners van de wijken een uitnodiging om mee te praten over nadere invulling van het gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.