Home / Nieuws / Huurwoningen en appartementen aan de Haarstraat in Heino

Huurwoningen en appartementen aan de Haarstraat in Heino

HEINO/RAALTE – Aannemersbedrijf Valk BV uit Daarle gaat aan de Haarstraat in Heino zes buitengewoonthuiswoningen bouwen voor SallandWonen.

Deze woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. De deuren zijn breed en de hal is ruim voor het geval er een scootmobiel moet worden geplaatst.

Op de beoogde locatie staan nu een kantoorpand (een voormalige gymzaal) en een gedateerde vrijstaande woning. Valk is eigenaar van het perceel. Er is nu een haalbaar plan gemaakt dat uitgaat van zes energieneutrale buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen en de verbouwing van de voormalige gymzaal tot huurappartementen. SallandWonen verhuurt de zes buitengewoonthuiswoningen in de sociale sector. De huurappartementen in de voormalige gymzaal zullen door Valk zelf worden verhuurd in de vrije sector.

Veel behoefte
Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen is erg blij met de mogelijkheid nu ook in Heino de buitengewoonthuiswoning te bouwen. “Er is veel behoefte aan woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens in Salland en dus ook in Heino. We worden hier veel over gebeld door mensen uit Heino. We bouwen deze energieneutrale woningen op dit moment al in Heeten, Broekland, in Zonnekamp Oost in Olst en op de Hartkamplocatie in Raalte. Fantastisch dat we nu ook aan de slag kunnen in Heino!”

Ook Hans Valk is verheugd met de overeenkomst. “Het is mooi dat gedateerde panden een andere bestemming krijgen of plaats maken voor moderne woningen in deze tijden van krapte op de woningmarkt.”

Online volgen
Geïnteresseerden voor de buitengewoonthuiswoningen kunnen online volgen wanneer de bouw start en wanneer de woningen worden aangeboden voor de verhuur. Voor de appartementen in de vrije sector kan contact opgenomen worden met Valk via aannemersbedrijf@valkdaarle.nl.

Foto: Op woensdag 4 december tekenden Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk BV en Marijke Kool van SallandWonen de samenwerkingsovereenkomst voor dit project

Lees ook

Vleesbingo bij Elckerlyc

LUTTENBERG – Dinsdagavond 28 januari vanaf 20.00 uur is er in Elckerlyc een vleesbingo. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.