Hellendoorn slaat aanval OZC op koppositie af

HELLENDOORN – Het mooiste affiche van 3D was die van de clash tussen koploper Hellendoorn en uitdager OZC. De bezoekers uit het naburige Ommen zitten op het vinkentouw op slechts een schamel puntje afstand. Lukte het OZC om de thuisclub uit het pluche te stoten? Zo’n 53 minuten koesterden de bezoekers uit Ommen hoop. Hoop om in ieder geval de lijstaanvoerder van 3D beentje te lichten en misschien, heel misschien wel een week lang de ranglijst aan te voeren. Het kwam er niet van.

Op de met belachelijk veel rubberen korrels bedekte kunstmat van Hellendoorn, ging de ploeg van trainer Martijn Berger met 2-1 onderuit. Wat die zwarte korrels betreft: mocht de condoomfabriek ooit zonder rubber komen te zitten, dan kunnen een paar kruiwagens met korrels worden opgehaald op De Voordam. Maar dit terzijde. Het werd een boeiend gevecht, met eerlijk is eerlijk een terechte winnaar. Niks afwachten overigens. Al in de eerste minuut staat Jesse de Lange op doelman Hulsebos, nadat hij de diepte wordt ingestuurd door Rick-Jan de Groot. Hellendoorn is wakker. Het staat defensief als een huis. Aanvallend moet het wegkomen bij Ruben Hendriks, geschoold in Enschede bij FC Twente, net niet goed genoeg voor het betaalde voetbal misschien, maar wel een voetbalparel op De Voordam. Lichtvoetig, snel, behendig en overal opduikend, een kwelgeest voor de geelzwarte defensie.

Het ontbreekt de nummer 10 van de thuisclub vooralsnog aan geluk en op medewerking van doelman Mark Bennemeer hoeft hij helemaal niet te rekenen. Waar iedereen de 1-0 verwacht, staat het plots 0-1. De Groot ziet Niel Koggel weglopen van zijn captain Stephan Lamers en geeft de bal mee in de loop. Een pasje, nog eentje en uithalen maar. Hellendoorn de kansen, OZC de goal. De 0-1 blijft staan tot de thee. OZC weerstaat de storm en doelman Bennemeer knuffelt De Lange die hem in geslagen positie assisteert op de doellijn. De meegereisde supporters zijn er halverwege niet gerust op. Terecht, naar later blijkt. En toch, na de thee komt OZC iets beter mee, maar het blijft reactievoetbal spelen. De magere 0-1 koesteren. De marge blijft niet overeind. Rust in het spel is goed. Te rustig niet. Na balverlies gaat Hendriks op avontuur en zijn pass op Thijs Kemperman wordt fataal.

Na de 1-1 zakt Hellendoorn weg en de bezoekers uit het naburige Ommen komen iets meer aan voetballen toe. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok valt het doek. Het uitverdedigen is te weifelachtig en Hendriks verovert de bal. ‘Lepe Loetje’ haalt niet blind uit, maar loert en prikt het leer langs de kansloze Bennemeer. OZC speelt hierna va banque. Paniek bij Hellendoorn, dat meer en meer achteruit kruipt, maar deze keer loont de angst. De aanval op ‘pole position’ in 3D is afgeslagen. Hellendoorn blijft staan op de meest geliefde stek van de ranglijst.

Zaterdag speelt OZC om half drie op het Westerpark in Beerzerveld tegen stadgenoot Mariënberg.

Opstelling: Bennemeer; Hekman, Merjenburgh, Deuten en Runhart; Dunnewind (87. Erwin Schuldink), De Groot (75. Ramon Schuldink) en Tip; Simons, Koggel en De Lange (84. Marsman).

Stand 3D: Hellendoorn 11-24, De Esch 11-23 (30-16), Wilhelminaschool 11-23 (19-12), Bergentheim 11-21, OZC 11-20, Oranje Nassau 11-16, Mariënberg 11-14, ASV ’57 11-13 (29-27), SVVN 11-13 (17-20), AJC ’96 11-12, Kloosterhaar 11-11, DES 11-10, Voorwaarts 11-7 en Bruchterveld 11-6.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.