Grote ruilbeurs in Raalte voor stickers Jumboboek

RAALTE – Zaterdag 21 december houdt de Historische Vereniging Raalte en Omstreken samen met Jumbo Raalte een grote ruilactie. Opzet van deze actie is dat iedere verzamelaar die stickers dubbel heeft, deze kan ruilen voor de nog ontbrekende historische fotostickers. Deze ruilbeurs wordt gehouden in het onderkomen van de Historische Vereniging Raalte en Omstreken, het Tivoli-gebouw van de Landstede.

Medio mei van dit Jaar werd de Historische Vereniging Raalte en Omstreken benaderd door de bedrijfsleider van Jumbo Raalte, Anne Boer, die vroeg of de vereniging medewerking wilde verlenen aan historisch boek over Raalte. Het moest wel snel gebeuren, want het boek zou nog dit najaar moeten verschijnen, zo voegde de heer Boer toe. Kort dag dus, ook al omdat de vakanties voor de deur stonden.

Toch is de vereniging (Geert Hannink en Tonnie Nijboer) de uitdaging aangegaan. Het eindresultaat mag er zijn, het is een heel mooi exemplaar geworden, vol met mooie verhalen en heel veel mooie en bijzondere foto’s. Jumbo, maar ook de Historische Vereniging Raalte en Omstreken hebben heel veel leuke en positieve reacties binnen gekregen, zowel van jong als oud, maar ook veel oud-Raaltenaren blijken belangstelling te hebben. En overal ontstonden ruillocaties in Raalte, bij de dameszangvereniging, maar ook bij de walking voetbal na de training bij Rohda Raalte. Daarnaast verschenen er berichten op Facebook waarin plaatjes werden gevraagd of aangeboden.

Al snel werd duidelijk dat tegen het einde van de actie een ruilbeurs welkom zou zijn: er werd vaak naar gevraagd. Zaterdag 21 december is het dan zover en organiseren Jumbo en de vereniging gezamenlijk de gewenste ruilbeurs. Belangstellenden zijn vanaf klokslag tien welkom. De beurs eindigt om 15.00 uur.

Bij binnenkomst kunnen dubbele plaatjes ingeleverd worden en vervolgens kunnen ontbrekende plaatjes in ontvangst genomen worden. Het is de bedoeling dat iedere spaarder het boek gevuld krijgt. Voor plaatjes die overblijven hebben verschillende zorginstellingen belangstelling getoond. Alleen dat al zou een goede redenen zijn om dubbele plaatjes in te leveren. Ook boeken die niet gebruikt worden zijn welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.