Groen licht voor uitbreiding parkeerplaatsen bij stations Raalte en Heino

RAALTE – De gemeente Raalte heeft het groene licht gegeven voor de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen bij de stations in Raalte en Heino. Om de parkeerdruk te verlagen, zijn er extra parkeerplaatsen nodig. Het gaat tot 2030 om 76 extra parkeerplaatsen in Raalte en 38 in Heino. Wat Heino betreft, starten de voorbereidingen dit jaar nog.

Eerder dit jaar werden er verkennende gesprekken gevoerd met de NS, ProRail en provincie. Daarna volgden enkele schetsen. Deze zijn aan de buurt en andere betrokken voorgelegd. In de voorbereidingsfase worden de schetsen uitgewerkt tot ontwerpen. Daarbij wordt onder andere naar de inpassing in het groen gekeken. Ook in deze fase vindt er weer afstemming met alle betrokkenen plaats.

In Heino starten de voorbereidingsfase dit jaar nog. Het streven is om in de tweede helft van 2020 te starten met de aanleg van de eerste parkeerplaatsen. De uitbreiding is gepland aan de noordzijde van het huidige parkeerterrein (richting de Centsweg). Zowel PB als omwonenden hadden volgens de gemeente een duidelijke voorkeur voor dat scenario. Inpassing in het groen is een belangrijk aandachtspunt.

Om de parkeerplaatsen bij het station te realiseren (staand voor het station met de neus naar het spoor verder richting het westen) moet de busremise van Keolis verwijderd worden. Ook moet de ondergrond schoon opgeleverd worden. Gezien de lopende contracten is dit niet eerder mogelijk dan in 2021. Dit tijdspad is eerder al richting de buurt gecommuniceerd. In de tussentijd worden de plannen verder uitgewerkt en de voorbereidingsfase gestart. Wat Raalte betreft, is het mogelijk dat de extra parkeerplaatsen gefaseerd aangelegd worden.

1 REACTIE

  1. Worden fietsenstalling ook in dit plan meegenomen?
    Nu dat ik weer meer met de trein ga rijden, kan ik straks makkelijker met mijn auto naar het station en makkelijk parkeren.

    Gezien de ontwikkelingen van duurzaamheid, zou ik in dit plan ook meteen rekening houden met fietsenstalling.
    Anders moet je over 2 jaar weer alles op de schop gooien. Als je het nu al kunt meenemen in dit plan.
    Succes met de mooie ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.