Geld voor versterking arbeidsmarkt in Regio Zwolle

RAALTE – De Regio Zwolle, waaronder ook de gemeente Raalte valt, heeft voor de komende vier jaar per jaar ongeveer 13 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het versterken van de Human Capital Agenda. De gemeente Raalte draagt hier de komende vier jaar 66.600 per jaar aan bij. Het geld is bestemd voor de versterking van de arbeidsmarkt in de regio. Zo wordt er een ontwikkelfonds opgericht dat is gericht op her- en bijscholing. Daarnaast zijn er enkele tafels (overlegorganen van ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden) opgericht: bouw & infra; creatief; techniek & energietransitie en zorg & welzijn. Op Raalter niveau wordt bekeken welke arbeidsmarktvraagstukken er in de gemeente spelen en hoe er op passende wijze uitvoering kan worden gegeven aan een ‘vertaling’ van de regionale doelen. Sinds april 2019 zijn er hiervoor bovendien op gemeentelijk niveau verkennende gesprekken gevoerd tussen ondernemers en onderwijs. Daarbij gaat het onder andere over de vraag hoe hoger opgeleide mensen kunnen worden bewaard voor de gemeente Raalte. Voor deze lokale vertaling wordt in het eerste kwartaal van 2020 een actieplan opgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.