Gebied tussen Krijtenberg en Noorder Koeslag blijft groen

WIJHE – Het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe wil het gebied tussen de woonwijken Noorder Koeslag en Krijtenberg in Wijhe samen met inwoners vormgeven. De omgeving is en blijft groen. Natuurlijk spelen krijgt er een belangrijke rol.

De afgelopen periode onderzocht de gemeente welke opties voor de invulling van dit gebied haalbaar zijn. Een van de opties was woningbouw, de andere een volledig groene invulling. Het Oversticht voerde een onderzoek uit naar de mogelijkheden voor woningbouw in dit gebied. Ook omwonenden lieten hun mening over dit gebied horen tijdens een informatieavond eind september. Tijdens deze avond werden zij geïnformeerd over het voornemen een onderzoek uit te laten voeren naar de haalbaarheid van de realisatie van een aantal woningen. De omwonenden voelden zich overvallen en vroegen de gemeente het gebied groen te laten. Op basis van de inbreng van omwonenden en het onderzoek van Het Oversticht heeft het college nu besloten het gebied groen te houden en vorm te geven met inwoners van beide woonwijken. In het voorjaar van 2020 ontvangen inwoners van de wijken een uitnodiging om mee te praten over de nadere invulling van het gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.