Filmhuis Olst sluit seizoen af met The Grinch en Green Book

OLST – Het seizoen van Filmhuis Olst wordt op vrijdag 20 december afgesloten met The Grinch en Green Book.

The Grinch (18.30 uur)
Dr. Seuss is een waar begrip in de kinderboekenwereld. Zijn simpele maar effectieve versjes zijn erg geliefd. The Grinch is slechts één van zijn verhalen die verfilmd is over een naar, groen ‘mannetje’ dat zich afzondert van Whoville in een grot op een besneeuwde bergtop. Zijn enige vriend is zijn hond, Max.

De Grinch is jaloers op de vrolijkheid van de Who’s en dus maakt hij plannen om de berg af te dalen en de cadeaus en kerstversieringen te stelen, en zo te voorkomen dat Kerstmis door kan gaan. Maar of hem dat gaat lukken… De film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Green Book (20.30 uur)
Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip (Viggo Mortensen), een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen.

Samen reizen ze door de Zuidelijke, gesegregeerde staten van Amerika, aan de hand van de reisgids ‘The Green Book’, die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme. Deze volwassenenfilm is Nederlands ondertiteld.

Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op staging2.nutolstdeventer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.