Eerste plukstrook met eetbaar groen van Raalte plukt

RAALTE – Raalte Plukt! heeft een deel van de grasstrook bij het hertenkamp in de wijk Blekkerhoek binnen een week getransformeerd tot een pluktuin van ruim 200 vierkante meter met heel veel soorten eetbaar groen.

Maandag 9 december werd het gras afgeplagd, de aarde losgewerkt en op donderdag is er compost opgebracht. Vrijdag plaatsten de vrijwilligers het hekwerk en legden ze paden en boomcirkels aan. Zaterdag werden er enorm veel planten, struiken en bomen van ruim zestig verschillende soorten aangeplant, werd het pad bedekt met boomschors en zijn de resterende stapstenen gelegd. Ook is de bodem voor een deel bedekt met cacaodoppen. Spontaan haakten meer buurtbewoners aan om te helpen met planten.

In het seizoen organiseert Raalte plukt! maandelijks activiteiten. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief via staging2.raalteplukt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.