Eerste editie van Warkende Helden Live in GelreDome

REGIO – Boeren, bouwvakkers en ander volk dat met de handen werkt opgelet (en trouwens iedereen die van bier en feest houdt ook): zaterdag 1 februari vindt in het GelreDome de eerste editie van Warkende Helden Live plaats. Een festival met medewerking van Mooi Wark, Old Ni-js, Spitfires, WC Experience, BZB, Bertus Staigerpaip, Dutch Boys, Poar Neem’n, Beatcrooks, Ancora, Mannenkoor Karrespoor en Boer Bennie. De presentatie is in handen van William Bossong van Mooi Wark en Wim ‘Salabim’ van Aperlo van Poar Neem’n.

Muziek van het platteland, muziek van de steigers, muziek van de piraten, maar dan vaak met net even wat meer spierballen; dat is in het kort de insteek van het programma. Muziek voor de ‘warkende helden’, die nu te maken hebben met de stikstof- en de PFAS-malaise. Om ze te bedanken voor hun werk. “En om ze een hart onder de riem te steken”, vertelt Wim Salabim. “Er zijn zoveel problemen. Iedereen in de bouw en de landbouw heeft daar last van.” Wim kan het weten. Hij werkt zelf ook in de bouw. “Ik denk dat we wel toe zijn aan een leuk feestje! Dus boeren en bouwers uit de provincies: kom allemaal naar het GelreDome en we zullen zorgen voor een gigantisch feest!”

Wim en William kennen elkaar al jaren. Poar Neem’n, Mooi Wark en Zender Obama werkten samen aan het nummer ‘Probleem’n? Poar Neem’n’. “We zijn dikke maten”, vertelt William. “Warkende Helden Live wordt een festival vol boerenrock en feestmuziek. Lekker meebrullen en de kop op nul. Even een avond weg van alle problemen en gas op die lollie! Warkende Helden Live is ook een knipoog naar al die andere biervriendenshows. Het zal bij ons allemaal wat minder gelikt zijn, maar des te gezelliger.” Wim: “We hopen dat iedereen met een grote glimlach weer naar huis gaat!”

De voorverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten à 27,50 euro (inclusief reserveringskosten) zijn verkrijgbaar staging2.viawarkendeheldenlive.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.