Eerste editie van KerstMarke in Herxen

HERXEN – De Herxer Marke presenteert op vrijdag 13 december voor het eerst een kerstmarkt. De KerstMarke, zoals de markt heet, duurt van 16.00 tot 21.00 uur. Mariël Potjes woont in Herxen en is een van de organisatoren: “Voor vrijdag de dertiende is gekozen omdat we reeds bestaande kerstmarkten niet in de weg willen zitten. Op deze dag is hier in de regio geen kerstmarkt en ach, we denken maar zo, als het dit jaar een succes wordt, kan het alleen nog maar beter worden.”

Mariël vertelt hoe het idee voor de kerstmarkt is ontstaan: “Eind september is hier jaarlijks een Appelpersdag. Door de slechte weersomstandigheden is de streekmarkt afgelopen keer naar binnen verplaatst. Dit gaf een hele gezellige sfeer. Zo kwamen we op het idee om voor de kerstdagen ook een markt te organiseren. De naam KerstMarke is een knipoog naar de naam van ons dorpshuis.”

In het dorpshuis komen diverse kramen te staan. Onder meer met kerststukken, cadeautjes, kunstwerken en woonaccessoires. Mariël: “Daarnaast zijn de regionale verenigingen betrokken bij de markt. De Evenementen Commissie Herxen gaat kerstbomen verkopen en jongerenvereniging CJV uit Windesheim verzorgt de winterse kost.” Herma Roddenhof vult Mariël aan: “En bezoekers kunnen tussen 17.00 en 20.00 uur hun schaatsen laten slijpen. De opbrengst hiervan gaat naar Muziekvereniging Nooit Gedacht. De kinderen kunnen van 16.00 tot 17.30 gratis een ritje op een pony maken, er zijn dieren aanwezig en er wordt geschminkt. Natuurlijk loopt er ook een Kerstman rond en er is muziek.”

Ook zijn er spelelementen aanwezig. Herma: “De kinderen kunnen meedoen aan een kleurplaatwedstrijd en de volwassenen worden uitgedaagd om het meest creatieve kerstversiersel te maken.” Mariël is zelf mede-eigenaar van de Vuurwerk Baron in Zwolle. “Wij staan met een stand op de markt en hebben een leuke prijsvraag bedacht. De winnaar krijgt een waardebon voor een vuurwerk-Compoundbox.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.